Kalamáry jsou skvělou volbou při plánování večeře. Jsou chutné, zdravé a snadno se připravují. Níže vám nabízíme pět způsobů, jak z nich udělat skvělé jídlo, které bude uspokojovat vaše chuťové pohárky. Od tradičních receptů po moderní kuchyňské postupy dostanete inspiraci, jak si vychutnat tento delikátní mořský plod.
Recepty s kalamáry – z čeho a jak vytvořit něco chutného
Kalamáry jsou oblíbenou potravinou v řadě zemí po celém světě. Jsou velmi oblíbené kvůli svému šťavnatému, měkkému masu. Jejich chuť je příjemná a mohou být připraveny na mnoho způsobů. Existuje mnoho receptů na přípravu kalamarů.
Jedním z nejjednodušších způsobů, jak připravit chutné kalamáry, je je grilovat. Nejdříve je nutné je nakrájet na kolečka a přidat trochu olivového oleje, soli a mletého černého pepře. Pak se kalamáry grilují na otevřeném ohni nebo na grilu, dokud nejsou krásně opečené.
Dalším oblíbeným způsobem přípravy jsou smažené kalamáry. Nejprve se nakrájí na kolečka a obalí ve strouhance. Pak se smaží na pánvi dokud nejsou zlatavé. Můžete je dochutit citronem nebo omáčkou na bázi chilli. Smažené kalamáry jsou chutným a velmi oblíbeným předkrmem.
Moderní kuchyňské postupy – jak připravit kalamáry jinak
Kalamáry patří mezi oblíbené pochutiny lidí na celém světě. Existují však i jiné alternativy, jak je připravit. Když se použijí moderní kuchyňské postupy, je možné kalamáry připravit vyjímečným způsobem.
Například smažení s rajčatovou omáčkou je skvělou volbou. Kalamáry je třeba rozpéct na pánvi a smíchat je s čerstvou rajčatovou omáčkou. Poté je můžete podávat s čerstvými bylinkami a olivovým olejem. Další úžasnou volbou je grilování kalamárů, které nádherně rozvoní keře bylin. Kalamáry stačí jen lehce osolit a ogrilovat je na grilu, dokud nezískají zlatohnědou barvu. Dále je můžete dochutit citronem a čerstvými bylinkami.