Špenát je oblíbenou zeleninou, kterou lze použít s různými ingrediencemi. I když je výborný samotný, někdy chceme přidat více hustoty. Pokud potřebujete zahustit špenát, máme pro vás několik způsobů, jak to udělat. Nezáleží na tom, zda preferujete lehčí pokrm, nebo jste gurmáni, v tomto článku najdete několik nápadů.
Rafinované způsoby zahustění špenátu
Špenát je vysoce nutriční a může být výbornou přísadou do různých jídel. Zařazením do různých receptů může být špenát ještě chutnější a plnější. Nejjednodušší způsob zahustění špenátu je přidáním sýra. Můžete použít jemný sýr, jako je ementál, nebo některý z tučnějších sýrů, jako je parmezán. Sýr dodá špenátu chutnou vrstvu slaného aroma, která dodá jídlu jasnou chuť a jemnou texturu.
Dalším způsobem zahustění špenátu je použití ořechů. Ořechy jako mandle, vlašské ořechy a lískové ořechy dodají špenátu příjemnou chuť a texturu. Budou také plnit funkci zařazení do jídla, zatímco přidávají slanou chuť. Také můžete přidat nasekanou cibuli nebo česnek, který dodá jídlu jemnou a mírně pikantní chuť. Tím, že přidáte tyto ingredience, budete mít ještě chutnější a výživnější jídlo.
Více objemu s méně ingrediencemi
Ušetřit na ingrediencích neznamená nutně kompromisy při zahušťování špenátu. Špenát může být zahuštěn klasickými zahušťovadly, jako jsou mouka, strouhaný sýr, sušené droždí a dokonce i krupice. Pokud ale hledáte alternativní způsob, jak zahustit špenát s méně ingrediencemi, zkuste použít strouhaný chléb. Chléb je účinným zahušťovadlem a jeho použití je snadné. Stačí použít několik kousků chleba nakrájených na kostky a přidat je na špenát během vaření. Chléb se rozpustí ve vodě a dodá špenátu potřebnou hustotu. Navíc je to efektivní způsob, jak dostat špenátu více objemu.