Skip to content

Nejnovější příspěvky

  • Prodloužený víkend? Honem do Českého krasu!
  • Zahradní domek za nízkou cenu a bez práce? Je to možné
  • Vernisáž, prodejní výstava i aukce moderního umění. Poradíme vám, kde najít tohle vše na jediném místě
  • Patní ostruha (plantární fasciitida): Příčiny, symptomy a léčba
  • Slevové kupony – zajímavý svět úspor a výhod

Most Used Categories

  • Vzdělání (148)
  • Bydlení (58)
  • Zdraví-krása (21)
  • Technologie (8)
  • IT (8)
  • Zvířata (6)
  • Auto-moto (6)
  • Finance (6)
  • Cestování (6)
  • Zábava (4)
Skip to content

iMgup.cz

  • Auto-moto
  • Bydlení
  • Cestování
  • Finance
  • Sport
  • Technologie
  • Zábava
  • Zahrada
  • Zdraví-krása
  • Zvířata
  • Home
  • Vzdělání
  • čím zahustit marmeládu

čím zahustit marmeládu

clonty23. 4. 202323. 4. 2023

Příprava domácí marmelády může být skvělým způsobem jak sdílet sladký okamžik s rodinou či přáteli. Ačkoliv je marmeláda skvělá i sama o sobě, často je potřeba zahustit aby se zvýšila její konzistence. Existuje několik možností jak dosáhnout požadovaného efektu. V tomto článku se podíváme na 5 způsobů jak zahustit marmeládu.

Použití želatiny

Želatina je skvělým nástrojem pro zahuštění marmelády. Je to bílkovina získaná z kostí a kůží zvířat, která se běžně používá k výrobě zmrzliny, želé a pudingů. Když je správně použita, může dobře zahušťovat marmeládu. Želatina se vyluhuje ve studené vodě, aby se rozpustila, a poté se přidá do marmelády a vaří se na mírném ohni, dokud nedosáhne požadované hustoty.

Pokud chcete konzistenci marmelády ještě více zahustit, můžete použít želatinové prášky. Skladují se běžně v obchodech a stačí jej přidat do marmelády a počkat, až se zahustí. Želatinový prášek má různé úrovně hustoty, takže je důležité si přečíst návod na obalu a zjistit, jakou úroveň hustoty je třeba pro vaši marmeládu.

Přidání pektinu

Může být přidán do marmelády, aby ji zahuštil. Pektin funguje jako tuhnutící prostředek. Když je smíchán s vodou, tvoří gel, který způsobuje, že marmeláda je hustší. Aby se dosáhlo požadované konzistence, je třeba zvolit správnou míru pektinu. Příliš mnoho pektinu může způsobit, že marmeláda bude příliš tuhá.

Kromě toho je pektin snadno dostupný a levný. Pro dosažení nejlepších výsledků doporučujeme přidat pektin do marmelády postupně, abyste se ujistili, že získáte požadovanou konzistenci. Přesné množství pektinu, které potřebujete, bude záviset na druhu ovoce, které se používá a na vaší osobní chuti.

Navigace pro příspěvek

Previous: čím zahustit vaječný koňak
Next: čím vymalovat garáž

Podobné:

10 nejčastějších chyb při psaní diplomové práce

22. 8. 2023 angelo

Galerie v centru Prahy, kde je moderní umění jako doma

30. 7. 2023 angelo

Při shánění ohnivzdorných trezorů pozor na šmejdy

24. 4. 202324. 4. 2023 angelo

Nové články

  • Prodloužený víkend? Honem do Českého krasu!
  • Zahradní domek za nízkou cenu a bez práce? Je to možné
  • Vernisáž, prodejní výstava i aukce moderního umění. Poradíme vám, kde najít tohle vše na jediném místě
  • Patní ostruha (plantární fasciitida): Příčiny, symptomy a léčba
  • Slevové kupony – zajímavý svět úspor a výhod

Rubriky

  • Auto-moto
  • Bydlení
  • Cestování
  • Finance
  • Hudba
  • IT
  • Jídlo
  • Sport
  • Technologie
  • Vzdělání
  • Zábava
  • Zdraví-krása
  • Zvířata
Theme: BlockWP by Candid Themes.