Padaná jablka jsou oblíbenou surovinou pro přípravu různých jídel. Můžete z nich vyrobit sladké i slané pokrmy, jakož i koláče, šťávy a nápoje. Při zpracování jablek se však vyplatí dbát na některé věci. V tomto článku vám poradíme, jak zpracovat padaná jablka, abyste si z nich mohli vytvořit zdravé a chutné jídlo.
Zpracování jablek – vyberte si tu správnou metodu
Jablka jsou jednou z nejpopulárnějších druhů ovoce a v případě padaných jablek je třeba je správně zpracovat. Existuje několik způsobů, jak toho dosáhnout.
Nejběžnější metodou pro zpracování padaných jablek je nakládání. Tento postup zahrnuje vyčištění jablek ze zbytků listí a nečistot a jejich následné naložení do nádob s vodou nebo solí. Pokud jsou jablka kvalitní, můžete je také naložit v cukru, aby zůstaly čerstvější a měli delší trvanlivost. Jinou možností je vyrobit z nich povidla. V tomto případě je třeba jablka vyloupat, nakrájet je na menší kousky a vařit je s cukrem a kořením. Po vychladnutí jsou jablka připravena k použití. Z padaných jablek lze také připravit šťávu nebo jablečné mušle. K tomu je třeba je rozmixovat s cukrem a kořením.
Jak získat největší užitek z padaných jablek
Padaná jablka jsou skvělou příležitostí, jak užít si ovocnou sezónu. Ať už se jedná o jablečné těstoviny, zavařeninu nebo domácí jablečný koláč, nápady, jak je využít, jsou nekonečné. Prvním krokem ke získání největšího užitku je nákup kvalitních jablek. Vyhledejte místního farmáře nebo trh s čerstvým ovocem a nakupte nejkvalitnější jablka, které můžete sehnat.
Následně můžete začít vymýšlet, jak je zpracovat. Ať už se rozhodnete pro těstoviny nebo zavařeninu, získáte největší užitek z využití co nejvíce ovoce. Vyhýbejte se používání mnoha cukrů a jiných sladidel, abyste dosáhli co nejzdravějšího produktu. V neposlední řadě můžete přidat nějaké ořechy, semínka nebo ovoce, aby se vám podařilo optimalizovat nutriční hodnotu.