Jablka jsou jedním z nejpopulárnějších a nejoblíbenějších druhů ovoce. V naší rodině patří například k nejoblíbenějším ingrediencím. Existuje mnoho způsobů, jak jablka zpracovat. Mohou být vařená, pečená, dušená nebo kandovaná. V tomto článku se podíváme na to, jak zpracovat jablka.
Vařená jablka – jak připravit dokonalý dezert
Vařená jablka jsou skvělým způsobem, jak připravit dokonalý dezert. Nejprve musíte vybrat dobré jablka, která budou mít správnou konzistenci a chuť. Poté je omyjte a očistěte od oloupání a jadér. Nyní je můžete nakrájet a přidat do hrnce s vodou nebo mlékem, přidat trochu cukru a několik kapek citronové šťávy. Vařte je na mírném ohni po dobu 15 až 20 minut, dokud nejsou měkké a šťavnaté.
Až budou vaše vařená jablka připravena, můžete si je vychutnat samostatně, s mlékem nebo s trochou smetany nebo vanilkového jogurtu. Nebo je budete moci přidat do smoothie nebo použít jako dekoraci na cheesecake. Můžete je také použít jako součást moučníku nebo je přelít sklenicí bílého vína a přidat skořici a vanilku. Vařená jablka poskytnou jedinečnou chuť a vůni a zaručí dokonalý dezert.
Pečená jablka – jak si pochutnat na sladkém pokušení
Pečená jablka jsou skvělým způsobem, jak si pochutnat na sladkém pokušení. Příprava je jednoduchá a nevyžaduje žádné speciální ingredience. Stačí jen několik jablek, cukr, máslo a koření, které lze najít v každé domácnosti. V první řadě je třeba jablka oloupat a nakrájet na kousky. Následně je třeba je nechat několik minut odležet ve vodě s trochou citronu, aby zůstaly hezky červené. Po odležení je třeba jablka smíchat s cukrem, máslem a kořením, které můžete přizpůsobit svým chuťovým preferencím. Poté je třeba jablka naskládat do pekáče a dát ho do trouby, kde se budou pečit zhruba 20-25 minut. Hotová pečená jablka ještě můžete posypat šlehaným máslem a strouhaným třtinovým cukrem.
Tato chutná pochoutka je ideální jak na sladkou snídani, tak i na odpolední svačinu nebo jednoduchý večerní dezert. Pečená jablka můžete doplnit například šlehačkou, vanilkovou zmrzlinou nebo skořicovým krémem. Ať už si je připravíte jakkoli, budou vždy skvělou volbou, jak si pochutnat na sladkém pokušení.