Topinky patří mezi oblíbené pochutiny mnoha lidí. Upečení domácích topinek je snadné a rychlé. Na jejich přípravu nepotřebujeme žádné speciální ingredience ani nádobí. Abychom si je mohli užít na sucho, stačí, když dodržíme několik jednoduchých kroků. Připravte si tedy sýr, olej a chleba a dejte se do práce s přípravou topinek na sucho!
Příprava suroviny
1. Příprava suroviny je nejdůležitějším prvkem při vaření topinek. Použijte hrubozrnnou mouku, která poskytuje potřebnou křupavost. Použití mouky s vyšším obsahem lepku umožňuje lepší přilnavost, takže získáte tužší a měkčí topinku. Můžete také přidat malé množství soli, které dodá topinkám chuť.
2. Před přípravou topinek je důležité připravit těsto. Můžete si těsto připravit sami nebo můžete použít již hotové těsto. Pro přípravu těsta mísíte mouku, sůl a vodu. Všechny tyto suroviny spojíte v homogenní hmotu. Můžete také přidat malé množství oleje, abyste dosáhli vláčného a elastického těsta. Nakonec těsto rozválejte na tenkou placku a nakrájejte na malé kousky, které budou promaštěny a upraveny k pečení.
Smažení topinek
Smazení topinek je jednou z nejpopulárnějších způsobů, jak si naservírovat tyto chutné lahůdky. Nejprve si připravte dodavatelnou směs na topinky. To lze udělat tak, že smícháte mouku, sůl, cukr a jedlé sody dohromady. Poté do směsi přidejte vodu a promíchejte ji, dokud se nedostanete k husté pastovité hmoty. Poté můžete tuto hmotu rozdělit na malé kuličky a naplnit ji vaší oblíbenou náplní.
Nyní musíte topinky smažit. Nejlepší je použít hluboký tuk. Nejprve zahřejte tuk na střední teplotu a poté jemně vkládejte vypadnuté kuličky do tuku. Při smažení buďte velmi opatrní, abyste se vyhnuli popálením. Smažte, dokud nejsou vaše topinky hezky zlaté. Pak je vyjměte z tuku, přeneste je na ubrousek a nechte je okamžitě ochladit. Hotové topinky můžete naservírovat a doplnit je čerstvými bylinkami a cibulí.