Nasekání ořechů může být občas složité a časově náročné. Ovšem s vhodným nástrojem a správnou technikou může být tento proces rychlý a bez obav z úrazu. V tomto článku se budeme zabývat postupem, jak nejlépe nasekat ořechy a jaké nástroje můžete použít.
Výběr vhodného nástroje pro nasekání ořechů
Výběr vhodného nástroje pro nasekání ořechů je velmi důležitým faktorem pro bezpečnost při nakládání s nimi. Pokud máte doma čerstvé ořechy, měli byste použít ostrý nůž, jako je například nožík nebo kuchyňský nůž. Použitím těchto nástrojů můžete dosáhnout rovnoměrného nasekání ořechů. Dalším důležitým nástrojem je mlýnek na ořechy. S tímto zařízením můžete dosáhnout jemnějšího nasekání, které je obzvlášť vhodné pro přípravu některých jídel. Je důležité si uvědomit, že používáním mlýnku na ořechy nemůžete dosáhnout ostrých řezů, které jsou potřeba pro určité druhy jídel. Proto byste měli kombinovat oba nástroje.
Techniky nasekání ořechů bez rizika úrazu
Než se pustíme do samotného nasekání ořechů, je dobré se seznámit s několika technikami, které vám pomohou předejít úrazům. Především je potřeba pečlivě si vybrat nůž, který je dostatečně ostrý a pevný na to, aby se mohl účinně postarat o ořechy. Pokud se rozhodnete použít tradiční řezací dřevěnou desku, je dobré ji často měnit, protože se zde zachytává olej z ořechů a to může způsobit špatné řezání.
Když už máme vybraný nůž a dřevěnou desku, je dobré se naučit správnou techniku řezání. Nejlepší způsob je začít řezat ve svislém směru a postupně v pohybu přecházet do vodorovného směru. Tím se zabrání nebezpečí ukřižování prstů mezi tupou stranu nože a desku. Je také velmi důležité, aby nůž byl ve všech směrech vždy pevně držen.