Skip to content

Nejnovější příspěvky

  • Prodloužený víkend? Honem do Českého krasu!
  • Zahradní domek za nízkou cenu a bez práce? Je to možné
  • Vernisáž, prodejní výstava i aukce moderního umění. Poradíme vám, kde najít tohle vše na jediném místě
  • Patní ostruha (plantární fasciitida): Příčiny, symptomy a léčba
  • Slevové kupony – zajímavý svět úspor a výhod

Most Used Categories

  • Vzdělání (148)
  • Bydlení (58)
  • Zdraví-krása (21)
  • Technologie (8)
  • IT (8)
  • Zvířata (6)
  • Auto-moto (6)
  • Finance (6)
  • Cestování (6)
  • Zábava (4)
Skip to content

iMgup.cz

  • Auto-moto
  • Bydlení
  • Cestování
  • Finance
  • Sport
  • Technologie
  • Zábava
  • Zahrada
  • Zdraví-krása
  • Zvířata
  • Home
  • Vzdělání
  • čím potřít těsto místo vejce

čím potřít těsto místo vejce

clonty23. 4. 202323. 4. 2023

Příprava těsta je často spojena s použitím vejce. Nicméně existuje několik náhrad vejce, které můžete použít, abyste mohli připravit chutné a voňavé těsto. V tomto článku si ukážeme, jakými alternativami vejce je možné potřít těsto. Představíme vám 5 druhů náhrad vejce, které jsou vhodné pro tento účel.

Tvaroh – dobrá náhrada vejce

Tvaroh je skvělou náhradou vejce při přípravě těsta. Tvaroh je nízkokalorický a také je bohatý na bílkoviny, vápník a vitamíny skupiny B. Díky tomu je skvělou volbou pro zdravou, vyváženou stravu. Jeho sladká chuť přidává do těsta jemnost a hebkost.

Příprava těsta s tvarohem je velmi jednoduchá. Stačí zahřát tvaroh do mírné teploty a promíchat se sušenými ingrediencemi, jako jsou mouka, sůl, cukr a droždí. Následně se může těsto tvarohovou náplní vyplnit a dokončit pečením. Tvarohové těsto je skvělé pro dorty, koláče a další sladké pečivo.

Mléko a rostlinná tuková náhrada vejce

Mléko je alternativou vejce při potírání těsta. Mléko je bohatým zdrojem bílkovin, vápníku a vitamínu D, ale může být i slané nebo sýrové. Kromě toho, že může snížit obsah tuku a kalorií, je skvělou volbou, pokud chcete vylepšit chuť a texturu vašeho těsta. Mléko zvyšuje hladkou konzistenci těsta a umožňuje, aby se lépe snadno tvarovalo. Kromě mléka můžete také použít rostlinnou tukovou náhradu vejce. Rostlinné tuky mají podobný obsah tuku jako vejce, ale mohou mít nízký obsah kalorií a neobsahují cholesterol. Rostlinné tuky jako olej, margarín nebo kokosový olej mohou být použity k potírání těsta, aniž by došlo ke změně chuti. Navíc působí jako konzervační látky, které zabraňují křehnutí a zahnívání.

Navigace pro příspěvek

Previous: čím se liší rostliny od živočichů
Next: jak udělat vlny žehličkou

Podobné:

10 nejčastějších chyb při psaní diplomové práce

22. 8. 2023 angelo

Galerie v centru Prahy, kde je moderní umění jako doma

30. 7. 2023 angelo

Při shánění ohnivzdorných trezorů pozor na šmejdy

24. 4. 202324. 4. 2023 angelo

Nové články

  • Prodloužený víkend? Honem do Českého krasu!
  • Zahradní domek za nízkou cenu a bez práce? Je to možné
  • Vernisáž, prodejní výstava i aukce moderního umění. Poradíme vám, kde najít tohle vše na jediném místě
  • Patní ostruha (plantární fasciitida): Příčiny, symptomy a léčba
  • Slevové kupony – zajímavý svět úspor a výhod

Rubriky

  • Auto-moto
  • Bydlení
  • Cestování
  • Finance
  • Hudba
  • IT
  • Jídlo
  • Sport
  • Technologie
  • Vzdělání
  • Zábava
  • Zdraví-krása
  • Zvířata
Theme: BlockWP by Candid Themes.