Příprava těsta je často spojena s použitím vejce. Nicméně existuje několik náhrad vejce, které můžete použít, abyste mohli připravit chutné a voňavé těsto. V tomto článku si ukážeme, jakými alternativami vejce je možné potřít těsto. Představíme vám 5 druhů náhrad vejce, které jsou vhodné pro tento účel.
Tvaroh – dobrá náhrada vejce
Tvaroh je skvělou náhradou vejce při přípravě těsta. Tvaroh je nízkokalorický a také je bohatý na bílkoviny, vápník a vitamíny skupiny B. Díky tomu je skvělou volbou pro zdravou, vyváženou stravu. Jeho sladká chuť přidává do těsta jemnost a hebkost.
Příprava těsta s tvarohem je velmi jednoduchá. Stačí zahřát tvaroh do mírné teploty a promíchat se sušenými ingrediencemi, jako jsou mouka, sůl, cukr a droždí. Následně se může těsto tvarohovou náplní vyplnit a dokončit pečením. Tvarohové těsto je skvělé pro dorty, koláče a další sladké pečivo.
Mléko a rostlinná tuková náhrada vejce
Mléko je alternativou vejce při potírání těsta. Mléko je bohatým zdrojem bílkovin, vápníku a vitamínu D, ale může být i slané nebo sýrové. Kromě toho, že může snížit obsah tuku a kalorií, je skvělou volbou, pokud chcete vylepšit chuť a texturu vašeho těsta. Mléko zvyšuje hladkou konzistenci těsta a umožňuje, aby se lépe snadno tvarovalo. Kromě mléka můžete také použít rostlinnou tukovou náhradu vejce. Rostlinné tuky mají podobný obsah tuku jako vejce, ale mohou mít nízký obsah kalorií a neobsahují cholesterol. Rostlinné tuky jako olej, margarín nebo kokosový olej mohou být použity k potírání těsta, aniž by došlo ke změně chuti. Navíc působí jako konzervační látky, které zabraňují křehnutí a zahnívání.